Jan Hansson

En IMG0001 gång i tiden jobbade Jan Hansson på Weibulls i Landskrona. Hans bror Leif jobbade på Entreprenad och tipsade om att företaget behövde folk. 1968 anställdes den då 21-årige Jan av Gösta Jönsson som maskinist och började körde dumper.

1971 övergick Jan till att köra lastbil. En begagnad Scania 76 boggiebil stod till förfogande som snart ersattes av en ny Scania 111. Jan körde ofta närtransporter med grus från bland annat den egna grusterminalen vid Wennerts Väg och senare från Vinkelgatan och Malmö Grusterminal. IMG0002Bilderna visar en grustransport från Malmö Grusterminal till Ven. Färden gick med färja från Landskrona och Jans Scania upptog stora delar av utrymmet på den lilla färjan.

IScania 111 2I jobbet ingick att flytta siktar och transportband men även att köra maskindelar till pålkranarna och andra typer av specialtransporter. Bilderna visar transporter av siktutrustning vid två olika tillfällen på våren 1989, fortfarande med samma Scania.

IMG0005
Efter många år med Scania 111 fick Jan byta till en modern Volvo FL10.

Jan slutade på Entreprenad i samband med försäljningen 1994. Han fortsatte dock att köra lastbilen som köptes av en åkare ansluten till Cliffton. Jan Hansson slutade sin aktiva tid hos Cliffton som ansvarig för bl.a. tipplatser, fastigheter, verkstadsanläggningar och mindre anläggningsarbeten.