Entreprenad idag

En gammal Entreprenad maskin fotograferad sommaren 2016. På bilden har maskinen semester men annars gör den järnvägsarbeten i Marieholm. IMG0079A IMG0078A


En nytagen bild av smedjan där smederna höll till när de begav sig.

Smedjan F


Sommaren 2013 gjorde Jan Nilsson ett återbesök på Vinkeln och tog några bilder som vi visar här. Är det någon annan som har  bilder som visar spår av Entreprenad idag. Det kan vara en lastbil eller en maskin som fortfarande är i drift. Det kanske finns rester av skyltar, reklam eller något annat oväntat från den gamla goda tiden. Hör av Dig så visar vi bilderna här på hemsidan.

 

DSC_0454

 

 

 

Väggen rasade där PULS höll till.

 

 

Tankstationen

 

Före detta tankstationen

 

 

 

 

Spolplattan

 

Spolplattan.

 

 

 

 

 

 

Bensintanken

Här stod bensintanken.

 

 

 

 

 


Vinkeln

Bilden till vänster visar förrådet som nu är ommålat. Bilden till höger visar den plats som tidigare var  0-50 upplaget, plattor, dexlar ,rör och bodar m.m.
Tillbyggnad

Tillbyggnaden som gjordes på kontorshuset efter att PNB övertagit verksamheten.

 

 

 


Saxtorp

Nära Löddeköpinge och i Saxtorp har Entreprenad tagit sand och grus under många år. I Saxtorp hämtades grus under vatten med släpskopa. Bilden till vänster visar Löddesborg idag då grustaget är återställt och  kan används till jordbruk. Till höger kan man se hur det gamla grustaget vid Saxtorp förvandlats till en populär badsjö med sandstränderna och grillplatser.


BM lastareSmygfotoEn BM-lastare fotograferad hos Puls i Staffanstorp 2014. Snart en veterantraktor.